ALBLASSERDAM – Het bedrijf Jan Korteland Auto – Bootservice aan de Polderstraat in Alblasserdam bestaat op 6 mei exact veertig jaar. Om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, heeft Korteland een ludieke actie bedacht. “Op zaterdag 28 april geven we van 10.00 tot 16.00 uur op elke getankte liter brandstof, veertig cent korting. Dit geldt tot maximaal tachtig liter. Dat gaat ons geld kosten, maar we hopen er klanten mee terug te krijgen,” vertelt Jan-Cees Korteland.

Op 6 mei 1972 werd de zaak aan de Polderstraat gestart met een autoservicestation. Later vond een uitbreiding in de handel van boten plaats. In februari van dit jaar nam Jan-Cees het bedrijf over van zijn vader. “Veel is er echter niet veranderd, want mijn vader werkt ook nog steeds in het bedrijf,” aldus Jan-Cees.

Behalve de tankactie op de 28e is er op zaterdag 5 mei een open dag. Geïnteresseerden kunnen tussen 8.00 en 17.00 uur een kijkje nemen bij de onderneming.