NIEUW-LEKKERLAND – De twee motorrijders uit Hoogvliet, die zaterdag 24 maart ernstig gewond raakten bij een botsing met een personenauto op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland, zijn buiten levensgevaar. Wel ligt het echtpaar nog steeds in het Erasmus Medisch Centrum. Dat laat een kennis van het tweetal weten. De 54-jarige bestuurder van de motor lag twaalf dagen lang in coma en is inmiddels weer ‘bij’. Verder heeft hij een verbrijzelde bekken en moet hij zijn linkerbeen missen. De 41-jarige echtgenote, die achter op de motor zat tijdens het ongeval, liep zes kaakbreuken en een verbrijzelde enkel op. Of die enkel behouden kan blijven, is nog de vraag.

Het ongeval gebeurde nadat een 21-jarige man uit Lekkerkerk met een te hoge snelheid fietsers inhaalde op de dijk. De automobilist raakte de macht over het stuur kwijt en botste op de motor. De Lekkerkerker werd na het ongeval aangehouden. Hij is zijn rijbewijs en kentekenbewijs voorlopig kwijt. Justitie bekijkt binnenkort de zaak en zal dan bepalen of de jongeman wordt vervolgd.