ALBLASSERDAM – De 28-jarige L. J. uit Sliedrecht heeft dinsdagmiddag 17 april een taakstraf van honderd uur opgelegd gekregen. De man heeft zich volgens de rechtbank Dordrecht op zondag 27 februari in een tandartsenpraktijk op de Dam in Alblasserdam schuldig gemaakt aan bedreiging en poging tot zware mishandeling van een tandartsassistente. Aanleiding hiervoor was het feit dat de tandarts later aanwezig was dan afgesproken en L. J. buiten met kiespijn moest wachten. Toen hij eenmaal aan de beurt was bleek hij zijn pas van de verzekeraar niet bij zich te hebben en zou de man; wilde hij geholpen worden, dus contant moeten betalen. Op dat moment sloegen de stoppen door.

“De man riep: ‘Jullie zijn kankerhoeren. Ik wil nu geholpen worden. Of moet ik je op je bek slaan?’. Vervolgens verliet meneer het pand, maar hij kwam direct terug. J. pakte een bureaumolen (een apparaat met een zware voet waar kaartjes in hangen) en gooide die naar het hoofd van de tandartsassistente,” vertelde de officier van justitie dinsdag. Hij vervolgde: “Ik vind dat J. zich schuldig heeft gemaakt aan bedreiging en poging tot zware mishandeling. Ik eis daarom dat de verdachte 100 uur werkstraf opgelegd krijgt en een voorwaardelijke gevangenisstraf van één maand. Dit om de ernst van het feit te benadrukken.”

Uitspraak
De rechter vond de voorwaardelijke straf niet nodig. “J. heeft al 400 euro schadevergoeding aan mevrouw betaald, heeft excuses gemaakt en heeft nog geen strafblad. Een straf van 100 uren lijkt mij voldoende. Ik ga er vanuit dat hij na die straf zich wel kan gedragen,” aldus de rechter.  L. J., die zelf niet aanwezig was bij de zaak, heeft veertien dagen de tijd om in hoger beroep te gaan, mocht hij het niet eens zijn met zijn straf.