KINDERDIJK – In de berm van de Schoordijk in Kinderdijk is dinsdag 17 april een dode bever aangetroffen. Het dier lag naast enkele brokken bumper. Vermoedelijk is de bever, het grootste knaagdier van Europa, aangereden door een automobilist. Volgens kenners is de vondst bijzonder te noemen. Het vermoeden bestond al langer dat bevers zich in het molengebied ophielden, maar met deze vondst is dit onomstotelijk vastgesteld.

Natuurliefhebber Corné Stam zette het dier op de foto. Hij noemt het een ‘gave vondst’. “Maar het is ook wel dubbel; want het is zonde dat ‘ie dood is… De bever wilde vanuit de Nieuw-Lekkerlandse boezem naar de Lek gaan. Dat werd hem fataal,” vertelt de Alblasserdammer.

De bever is een knaagdier en kan tot één meter lang worden en 35 kilo wegen. Op dit moment gaat het goed met het soort; zo zitten er bijna honderd bevers in de Biesbosch en vindt er nog steeds uitbreiding plaats. De foto’s zijn gemaakt door Corné Stam.