ALBLASSERDAM – Bert Blase heeft dinsdagavond 17 april zijn keuze om tijdelijk waarnemend burgemeester te worden in Hardinxveld-Giessendam toegelicht tijdens de raadsvergadering in het gemeentehuis in Alblasserdam. Hij kreeg na zijn toelichting de volledige steun van de raad. “Zoals het er nu naar uitziet krijgt Hardinxveld een goede waarnemer en houden wij een beste burgemeester,” concludeerde Aart Boele van de SGP.

Blase vertelde dat zijn nieuwe taak als waarnemend burgemeester in Hardinxveld niet ten koste mag gaan van de betrokkenheid en inzet in het Damdorp. “Ik blijf me niet voor de helft maar voor honderd procent inzetten voor Alblasserdam. In Hardinxveld zal ik me vooral concentreren op het bestuurlijke component. Nu zag ik dat iemand op Alblasserdamsnieuws uitrekende dat je geen twee volle banen kan hebben. Hij ging echter uit van een werkdag van negen tot vijf, maar burgemeester ben je ook op avonden als deze. Daardoor heb je meer tijd om te verdelen,” aldus Blase.

Pijl -en pijlsnel
Aart Boel (SGP) vertelde verbaasd te zijn hoe snel alles is gegaan. “Dit proces is pijl – en pijlsnel gegaan. Hieruit blijkt wel dat het bezig van een goede burgemeester een onzeker bezig is. Er wordt aan u getrokken. Nu voor een jaar, maar wie weet wat daarna volgt. Toch kunnen wij uw keuze, met uw toelichting steunen.”

Mensen van kwaliteit
Rinus van Lavieren (PvdA) gaf aan de keuze van Blase te steunen: “Wij steunen u volledig. Dit krijg je er van als je mensen van kwaliteit hebt, dan kan zoiets voorkomen.” Ook de andere partijen steunden de burgemeester en feliciteerde hem met zijn nieuwe, tijdelijke baan.

Juiste competenties
Burgemeester Bert Blase per 17 april 2012 ook waarnemend burgemeester van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Het gaat om een tijdelijke aanstelling van naar verwachting één jaar. Blase volgt Maria Wiebosch op die op 16 april 2012 haar functie heeft neergelegd. Eind vorige week heeft de Commissaris van de Koningin (CdK) de heer Franssen het gemeentebestuur van Alblasserdam benaderd. Hiertoe heeft een gesprek met de fractievoorzitters plaats gevonden. Ook het college is geconsulteerd. De CdK heeft verzocht of burgemeester Blase ingezet kan worden in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Volgens de CdK heeft Blase de juiste competenties en ervaring, o.a. opgedaan in de tijd dat Alblasserdam in zwaar weer zat, om in Hardinxveld-Giessendam het burgemeesterschap waar te nemen.

Deel dit bericht via...