ALBLASSERDAM – Bijgelovig waren Jetty Jonathans(69) en Boy Schönherr(71) niet toen ze vijftig jaar geleden elkaar op vrijdag de dertiende het jawoord gaven. Vandaag, vrijdag 13 april vierde het tweetal, dat op Java werd geboren, hun gouden huwelijksjubileum. Burgemeester Bert Blase bracht Jetty en Boy, die in de Baandersstraat in Alblasserdam wonen, een bezoek.

 

De aanhouder wint
Boy moest er veel voor doen om zijn huidige vrouw te ‘bemachtigen’. “Ik wachtte vaak tot zij op haar fiets langs reed en dan zei ik “dag”. Zij was toen vijftien,” herinnert Boy zich. Jetty lacht: “Ik dacht dan altijd: ‘O, daar heb je hem weer hoor’, en keek dan juist de andere kant op.” Maanden later wist Boy zijn Jetty toch te overtuigen en uiteindelijk traden de twee met elkaar in het huwelijk.

Topfit
Omdat Boy, die samen met Jetty al in Nederland woonde, werk kon krijgen bij Leen Smit in Alblasserdam, verhuisden de twee naar het Damdorp. Waar ze bleven. Het goedlachse echtpaar, dat nog ‘topfit’ is, heeft twee zoons, drie kleinkinderen en drie pleegkleinkinderen.