ALBLASSERDAM – Voor de tweede keer in korte tijd zegde burgemeester Arno Brok zijn afspraak met de Alblasserdamse gemeenteraad af. Brok zou met de raadsleden praten over de toekomst van Alblasserdam; maar had het bij nader inzien te druk met vergaderingen in zijn eigen stad. Dit tot ongenoegen van PvdA’er Rinus van Lavieren: “Ik heb me twee keer voor niets voorbereid; van mij hoef ‘ie niet meer te komen.”

De D66 vindt het bezoek van Brok eigenlijk niet heel nuttig; maar wat Ramon Pardo betreft blijft de Dordtse burgemeester welkom: “Van mij mag hij komen vertellen; maar wij hebben ons standpunt over regionale samenwerking toch al genomen. Dus of het echt veel zin heeft weet ik niet.” Ook de andere fracties waren wat minder stellig dan Van Lavieren.

Burgemeester Bert Blase laat in het Algemeen Dagblad weten dat hij en zijn college Brok betreuren dat het zo gelopen is. Wel blijft het de intentie van de Dordtenaar om de raad van het Damdorp een bezoek te brengen.