ALBLASSERDAM – Aannemer Hak uit Alblasserdam is donderdag 12 april begonnen met de sloop van de voormalige praktijkruimte van de oude LTS aan de Esdoornlaan in Alblasserdam. Drie weken waren er nodig om het aangetroffen asbest uit het pand te verwijderen. “Vandaag kunnen we met het echte werk beginnen,” vertelt ‘sloper’ Piet Hak.

Met uiterste precisie hapte donderdag een 26 tonner schijnbaar moeiteloos de eerste stukken uit de laagbouw. Tijdens de sloop wordt het afval direct gescheiden. Waardevolle spullen zoals koper, aluminium en lood worden ingeleverd. Tenminste, van wat er nog over is want: “Een paar keer zijn er dieven op het terrein geweest die spullen gestolen hebben. Dat hoeven ze nu dus niet meer te proberen,”aldus Hak. Het asbest werd van te voren uit het pand gehaald. “Het ging om kleine hoeveelheden asbest die verwerkt zaten in onder meer kit bij de ramen en in een afvoer.”

Grootste sloopproject
Met elf man wordt er aan het project gewerkt. “Het is het grootste sloopproject dat ik ooit heb gehad; maar: ondernemer is uitdagen. Tot nog toe gaat alles naar wens. De verwachting is dat we de boel binnen een maand plat hebben,” besluit de Damdorpse aannemer.

Het oude pand maakt plaats voor de nieuwbouwwijk “Hof en Singel”. Dit jaar start Herkon B.V. met de bouw van de eerste negentien woningen.