ALBLASSERDAM – Ruim 20.000 manuren waren er de afgelopen weken nodig om de Brug over de Noord bij Alblasserdam te renoveren. Een grote klus die met even veel succes is afgerond. Het voltallige college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam mocht deze week, samen met de leden van de historische vereniging een kijkje nemen in de kelder van de Alblasserdamse brug om te zien waar er zo hard aan gewerkt was.

Burgemeester Bert Blase vertelde blij te zijn dat de klus is geklaard. “Deze brug betekent veel voor Alblasserdam. Zowel in economisch, historisch als sociaal-cultureel opzicht is dit een belangrijke brug voor ons dorp. Ik ben daarom blij dat alles goed en snel verlopen is en dat mij is beloofd dat de brug weer enkele tientallen jaren mee kan,” aldus Blase.`

Toen de Alblasserdamse brug in de jaren dertig van de vorige eeuw werd gebouwd, hield niemand rekening met het feit dat de beweegbare oeververbinding gebruikt zou gaan worden voor recreatievaart. Men ging er toen vanuit dat de brug zelden geopend zou hoeven worden. Inmiddels staat de klep jaarlijks zo’n 2000 keer open en dat is in 93 procent van de gevallen voor de hoge mast van een recreatievaartuig.