ALBLASSERDAM – Wethouder Sjoerd J. Veerman (gemeente Alblasserdam) en taakhouder Teus Kool (Waterschap Rivierenland) hebben woensdagmiddag 4 april de nieuw aanlegde boothelling aan de Alblas in Alblasserdam geopend. De boothelling werd met het in het water rijden van een boot officieel in gebruik genomen. Het waterschap markeerde hiermee de opening van een nieuw vaarseizoen. Gemeente en waterschap hebben de afgelopen jaren diverse maatregelen uitgevoerd om de waterhuishouding in Alblasserdam te verbeteren.

Deze afspraken zijn vastgelegd in het waterplan Alblasserdam. Beleving van water is een belangrijk onderdeel van dit waterplan. Gemeente en waterschap hebben daarom besloten een boothelling aan de rivier de Alblas aan te leggen.

Opening vaarseizoen
Nu het vaarseizoen weer begint gaan gemeenten, politie en waterschap extra opletten of de  vaarwegregels goed worden nageleefd. Die regels zijn er om ervoor te zorgen dat iedereen op een veilige manier van de recreatiemogelijkheden op het water kan genieten.