ALBLASSERDAM – Het was woensdag 4 april groot feest bij de Alblasserdamse kinderboerderij aan de Plantageweg. Met beschuit en muisjes werd gevierd dat het eerste lammetje van dit seizoen werd geboren. Verder werden er diverse paasactiviteiten georganiseerd. Zo konden de kinderen eieren zoeken, schminken, een paasmandje maken en eieren kleuren. (zie foto’s) Bij de kinderboerderij maken ze zich echter om één punt grote zorgen…

Er zijn te weinig vrijwilligers op de kinderboerderij. “We hebben echt te weinig gastheren/vrouwen. Hierdoor zou het kunnen gebeuren dat we geen koffie meer kunnen serveren aan de bezoekers en zal het nieuwe huisje soms gesloten moeten worden. Dit is echt enorm jammer. Zeker gezien de activiteiten die we toch voor alle bezoekers proberen te realiseren,” vertelt vrijwilliger Mariska Koolmees.

Ééns per maand
Veel tijd hoeft het volgens Mariska niet te kosten. “We zijn al blij als mensen zich aanmelden voor één woensdag of zaterdagmiddag in de maand. (van 13.30u.-16.30u). Zij kunnen zich bij mij melden via mijn telefoonnummer 06-45312559.”

Geluid aanzetten
Verder kunnen mensen ook een kijkje nemen op de website van de kinderboerderij: www.kinderboerderijalblasserdam.com/ (vergeet daarbij niet het geluid aan te zetten)