ALBLASSERDAM – Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland hebben op 28 andere gemeentes na de sterkste economie van ons land. Dat meldt weekblad Elsevier. Beide gemeenten stegen het afgelopen jaar elf plaatsen in de top-50 en staan nu samen op plaats 29 van de lijst. Onderzoeksbureau Louter verzamelde en analyseerde de afgelopen dertien jaren een grote hoeveelheid gegevens. Ieder jaar wordt een nieuwe lijst uitgebracht. De economische prestaties zijn beoordeeld aan de hand van 41 indicatoren.

Indicatoren
Er werd onder meer gekeken naar het aantal arbeidsplaatsen en de groei van het aantal arbeidsplaatsen, de bijdrage aan de nationale economie, de variatie in economische activiteit, het opleidingsniveau van de beroepsbevolking, uitgifte van grond, de voorraad bedrijventerreinen en kantoorruimten, en de bezettingsgraad daarvan.

Landelijk
Den Bosch, Zwolle en Eindhoven zijn de gemeenten met de sterkste economie. Utrecht wint bij de provincies, Oost-Nederland toont de snelste groei. In de top-5 van Toplocaties 2012 staan drie gemeenten in Noord-Brabant, opvallende stijgers zijn Diemen, Lelystad, Leeuwarden, Venray en Noordoostpolder. Nieuw dit jaar is een vergelijking van de economische vitaliteit van provincies. Utrecht, Flevoland en Noord-Brabant zijn de winnaars. Drenthe, Friesland en Limburg zijn de hekkensluiters.

Onderzoek
Het volledige rapport is te bestellen bij het onderzoeksbureau.

Deel dit bericht via...