ALBLASSERDAM – Wethouder Sjoerd Veerman, onderneemster Ilse van der Plas en de heren Barone (Imbarcazione Barone) hebben maandagmiddag 2 april het nieuwe Toeristische Overstap Punt (TOP) in Alblasserdam geopend. Dit deden zij in het bijzijn van een grote groep belangstellenden, waaronder de burgemeester Bert Blase van Alblasserdam, wethouder Piet Vat van Nieuw-Lekkerland, Haven-Zuid-projectleider Nico van den Wollenberg en anderen.

Het punt, dat gevestigd is op het terrein aan de haven, naast jachtenbouwer Oceanco, is een startpunt voor fietsers en wandelaars. Recreanten kunnen hun auto parkeren en daarvandaan verder wandelen of fietsen. In het totaal zijn er zestien TOP’s in Zuid-Holland. De verwachting is dat het netwerk rond 2013 is uitgebreid tot dertig locaties. Een TOP is te herkennen aan de ruim vijf meter hoge groene stalen riethalm.