ALBLASSERDAM – Op zaterdag 14 april kunnen alle inwoners van Alblasserdam gratis compost afhalen. Op de parkeerplaatsen bij de volkstuincomplexen aan de Plantageweg en de Reigerstraat kan de compost worden afgehaald. De verwachting is dat volkstuinders er gretig gebruik van zullen maken, maar de compost is nadrukkelijk bestemd voor alle Alblasserdammers met een tuin. Compost verbetert de bodemstructuur. Door compost wordt de grond losser en voedingrijker. Wie compost wil afhalen moet wel zelf een kuip, zakken of een kruiwagen meenemen.

De compost wordt geleverd door de HVC (Huisvuilcentrale), die met deze actie inwoners wil belonen voor hun inspanningen om afval te scheiden. Iedere volle minicontainer van 140 liter levert 15 tot 20 liter compost op. Het apart verwerken van groente, fruit en tuinafval is goedkoper dan verbranden, zorgt voor minder luchtvervuiling en bespaart grondstoffen.