ALBLASSERDAM – Het college van burgemeester en wethouders wil dat er zeventien bovengrondse containers worden geplaatst in Alblasserdam. Met de plaatsing van de containers wil B&W de Damdorpers stimuleren hun plastic afval te scheiden van het andere afval. De afvalbakken  voor kunststof, dezelfde types als de kledingcontainers, zullen eens per week worden geleegd. De aanschafkosten voor de zeventien containers bedragen ongeveer 25.000 euro.

De kosten voor het legen zijn geraamd op bijna 12.000 euro per jaar. Als het aan B&W ligt worden de bakken al volgende maand geplaatst. Voor het scheiden van het afval krijgt de gemeente Alblasserdam een vergoeding. Om voor die vergoeding in aanmerking te komen, dient de gemeente er wel naar te streven om een bepaald scheidingspercentage te halen. Één van deze maatregelen om aan die voorwaarde te voldoen is dus het plaatsen van de containers. Het voorstel moet nog goedgekeurd of afgekeurd worden door de gemeenteraad.