ALBLASSERDAM – Het Kinderdijkse brandweerkorps IHC Merwede is zaterdagmiddag 31 maart eerste geworden bij de brandweerwedstrijd die werd gespeeld op het terrein van staalbedrijf Nedstaal in Alblasserdam. In het totaal deden zeven korpsen mee met de wedstrijd ‘Alblasserwaard West’. De korpsen Sliedrecht en Nieuw-Lekkerland werden respectievelijk tweede en derde. Bleskensgraaf eindigde als vierde, Alblasserdam werd vijfde, Oud-Alblas zesde en Hardinxveld-Giesssendam zevende.

Om 08.30 begon zaterdag de eerste ploeg aan de strijd. Het scenario was dat in een pand bij Nedstaal op de bovenverdieping brand woedde. Op de benedenverdieping vielen zoveel vonken dat ook daar brand uit was gebroken. Verder waren er slachtoffers. Aan de brandweer de taak om het vuur zo goed en snel mogelijk te bestrijden, uitbreiding te voorkomen en de slachtoffers te redden. De Kinderdijkse ploeg deed dit het best; het korps kreeg de meeste punten voor de aanval, het blussen, de techniek en de redtijd. De prijs voor beste bevelvoerder ging naar het korps van Nieuw-Lekkerland. Foto’s: Gerben van den Boom en Peter Stam.

 

Voor bevelvoerder Henk Meerkerk (61) van het korps Bleskensgraaf was het zaterdag een bijzondere dag. Hij speelde namelijk zijn laatste brandweerwedstrijd en stopt vanaf heden met zijn taak als brandweerman. 35 jaar lang was Meerkerk lid van het korps in zijn dorp.