NIEUW-LEKKERLAND – Een 45-jarige man uit Nieuw-Lekkerland wordt verdacht van handel in drugs en het plegen van ontucht met een minderjarige jongen uit Alblasserdam. De man zou tachtig keer seks gehad hebben met de jonge Damdorper. Donderdag 29 maart gaf de officier van justitie in de rechtbank van Dordrecht te kennen dat hij vindt dat A. van W. voor twee jaar de cel in moet voor deze vermeende wandaden. De advocaat van Van W. denkt dat haar cliënt een hak gezet wordt en stelt dat de beschuldigingen niet waar zijn. De rechters doen over twee weken uitspraak over de zaak.

Telefoontap
Van W. was zelf niet aanwezig bij de zitting en deed via zijn advocaat afstand van zijn verschijningsrecht. De politie kwam de zaak vorig jaar op het spoor, tijdens een onderzoek naar een overval in Zwijndrecht. Besloten werd om een tap te zetten op de telefoon van de Alblasserdammer. Uit de opgenomen gesprekken bleek dat T. zich samen met A. van W. bezig hield met de verkoop van drugs. Nadat de twee op heterdaad aangehouden werden, vertelde de jongen uit Alblasserdam dat de Nieuw-Lekkerlander hem vanaf zijn vijftiende tot tachtig keer toe misbruikt had.

In bestelbus
Dit gebeurde volgens T. na het roken van wiet en het gebruik van alcohol op een matras achter in de bestelbus van Van W. De Alblasserdammer was in die tijd werknemer bij Van W.; zowel bij het klusbedrijf als de handel in verdovende middelen. Het tweetal verkocht de pillen onder meer op sportpark Souburgh in Alblasserdam en bij de aanlegsteiger van de FastFerry.

Een hak zetten
De advocaat van Van W. gaf toe dat er inderdaad gehandeld is in verdovende middelen. “Maar zeker geen twee jaar zoals het openbaar ministerie zegt. Hooguit een half jaar is dit gebeurd,” stelde advocaat Van den Oudenaller. Dat haar cliënt M. T. misbruikt zou hebben is volgens haar niet waar: “Dat zegt .T om mijn cliënt een hak te zetten. Mijn cliënt krijgt namelijk nog duizend euro van hem. We hebben al met al slechts te maken met de verklaring van M. T. Ik verzoek de rechter daarom een veel lagere straf op te leggen dan de officier eist en mijn cliënt vrij te spreken van de vermeende ontucht,” aldus Van den Oudenaller.

De rechters doen op 12 april uitspraak.