NIEUW-LEKKERLAND – De Fancy Fair die afgelopen week werd gehouden bij OBS Nieuw-Lekkerland heeft 2800 euro opgeleverd. Om precies vier uur werd de Fancy Fair door directeur Ko Hoogesteger geopend en gelijk stroomden kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere aanwezigen enthousiast naar binnen. In de school werd een rommelmarkt gehouden en werden er werkjes verkocht die de kinderen in de klas hebben gemaakt. Ook was groep 8 vertegenwoordigd met een stand waarin ze enthousiast vertelden over “hun” derde prijs winnende Wecycle project. Aansluitend konden de mensen nog binnenlopen bij de Wasko, ook deze waren goed vertegenwoordigd.

Ook burgemeester Houtman kwam samen met zijn vrouw een kijkje nemen en ging naar huis met speelgoed voor zijn kleinkinderen. Buiten op het plein was het ook een drukte, kinderen waren aan het grabbelen, blikgooien, enveloppen trekken en eendjes hengelen. De vele gesponsorde prijzen werden met groot plezier in ontvangst genomen. Het rad van avontuur was iedere keer binnen een paar minuten uitverkocht en ook hier werden de gewonnen prijzen dankbaar in ontvangst genomen. Om half vijf werd er begonnen met de playbackshow en konden de kinderen hun ingestudeerde acts laten zien, vele bekende artiesten gaven spetterende optredens weg. In de pauze werd het rad weer tevoorschijn gehaald en kon de jury tot een uitslag komen.

De kinderen namen allemaal vol trots hun gewonnen medailles en bekers in ontvangst. Ook werd er gretig gebruik gemaakt van het horecaplein, hier kon men vers gebakken popcorn, pizzapunten, broodjes hamburger en worst kopen. De zelf gebakken lekkernijen smaakten een ieder goed. Om acht uur ’s avonds was de Fancy Fair afgelopen en kon de organisatie terugkijken op een geweldig geslaagde Fancy Fair met een tot nu toe geschatte opbrengst van ongeveer 2800 euro welke besteed gaat worden aan de inrichting van en festiviteiten rond de brede school.

Foto’s en tekst: Jolanda den Boef.