NIEUW-LEKKERLAND – Muziekvereniging Apollo uit Nieuw-Lekkerland zal komende mei haar intrede nemen in de Brede School in Nieuw-Lekkerland. De vereniging, opgericht in 1898, zal daarmee een bijzonder tijdperk achter zich laten. Al sinds jaar en dag is Apollo actief in een deel van d’ Oude School genaamd “Notenkraker” en later “het Muziekkwartier”. De vereniging beschikte daar altijd over een eigen ruimte, bedoeld voor lessen, activiteiten, maar ook de regelmatige opvoeringen. De ruimte in d’ Oude School is eigenhandig door de leden in de afgelopen jaren verbouwd en onderhouden.

De verhuizing naar het multifunctionele gebouw in het oude gemeentehuis in Nieuw-Lekkerland, is daarmee een grote uitdaging voor de vereniging. Desalniettemin zal dit een positieve stap voor de vereniging zijn, aldus voorzitter Vincent van Haaren. De vereniging zal beter zichtbaar zijn in de gemeente, waardoor we hopen op nog meer aanwas van jonge muzikanten. Daarnaast gaan we er in de Brede School allerminst op achteruit wat faciliteiten betreft. Naast een ruime berging voor al onze instrumenten en een aparte lesruimte kunnen we wekelijks gebruik maken van het dorpshuis voor onze gezamenlijke repetities.

Het vertrek uit d’ Oude School is een moment om bij stil te staan. Op zaterdag 21 april zal in de huidige ruimte van de vereniging een speciaal afscheidsfeest worden gehouden. Het is tevens een mooi moment om ook weer oud-leden te mogen ontvangen. Velen hiervan zijn door de vereniging reeds aangeschreven, maar sommigen heeft men nog niet weten te bereiken. Oud-leden of andere betrokkenen van de verenigingen worden van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op zaterdag 22 april vanaf 20.00 uur op de Lekdijk 215a. Aanmelden kan via [email protected]. De vereniging is ook te volgen via Facebook of Twitter: @FanfareApollo.

 

Deel dit bericht via...