ALBLASSERDAM – De kinderen van basisschool de Ds. Joannes Beukelmanschool en de wethouders Ad Cardon en Sjoerd J. Veerman hebben woensdag 28 maart bomen geplant in de wijk Waterhoven, langs de Alblas in Alblasserdam. Dit deden zij op een plaats waar honderden jaren geleden een oude boerderij stond. Delen van die boerderij zijn tijdens archeologisch onderzoek blootgelegd, maar zitten nog wel in de grond. “Dit gedeelte heet Stenen Kamer. Hier mogen we niet te diep de grond in, vanwege die vondsten,” vertelde wethouder Veerman.

“We hebben daarom besloten om er een speelplek van te maken en de resten van de boerderij in de grond te laten zitten. Dat is misschien nog interessant voor ons nageslacht.”

Boomfeestdag
De bomen werden geplant naar aanleiding van de nationale boomfeestdag. Deze dag is een initiatief dat is bedoeld om kinderen het belang van bomen in de natuur te tonen. Jaarlijks planten ruim 100.000 kinderen op Boomfeestdag bomen langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land.

De Waterhoven
Met het planten van bomen is de aanleg van het parkje in De Waterhoven nagenoeg gereed. In het westelijke deel van het project De Waterhoven zijn alle woningen inmiddels opgeleverd en bewoond; in het oostelijk deel vinden momenteel bouwwerkzaamheden plaats en zijn reeds meerdere woningen verkocht, maar “er staan er ook nog te koop,” benadrukte woensdag een vertegenwoordiger namens “Klein Alblas”. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op www.kleinalblas.nl.