ALBLASSERDAM – Een oudere vrouw uit Dordrecht is woensdagochtend 28 maart gewond geraakt tijdens een skeelertocht over het fietspad tussen de Kerkweg in Alblasserdam en de Zijdeweg in Nieuw-Lekkerland. Zij stond woensdag voor het eerst op de skeelers en reed mee in een groep. Dit ging even goed, maar na enkele honderden meters verloor de vrouw haar evenwicht en kwam ten val. Een ambulance werd gealarmeerd; die op pad werd gestuurd naar een ‘onbekende straat’ in Oud-Alblas.

De groepsleden wisten namelijk niet waar zij zich exact bevonden. De andere skaters besloten de vrouw met een auto op te halen en naar de Zijdebrug te brengen, zodat de ambulance de vrouw sneller zou vinden. Achteraf geen slimme keuze, want de vrouw had tijdens haar val mogelijk rugletsel opgelopen. Na enig speurwerk wist het ambulancepersoneel de bewuste plaats te bereiken. De vrouw is meegenomen naar het ziekenhuis. Over haar verwondingen is nog niets bekend.