ALBLASSERDAM – Peter van Vegchelen, oud-directeur van de LTS in Alblasserdam, heeft maandagmiddag 26 maart met een kraan een muur omver geduwd. Hij gaf hiermee het startsein voor de sloop van het leegstaande pand aan de Esdoornlaan, dat ruimte moet maken voor het woningbouwproject Hof en Singel. Het deed Van Vegchelen weinig: “Je moet niet terugkijken, maar vooruit kijken. Maatschappelijke ontwikkelingen moet je niet tegen willen houden. Zolang leerlingen maar het goede pakketje meekrijgen, waarmee zij later aan de slag kunnen, gaat het goed.”

De oud-directeur was vanaf de bouw in 1968 betrokken bij de school. “Eerst was ik adjunct-directeur en toen Van Houten in ’74 vertrok ben ik directeur van de LTS geworden,” aldus Van Vegchelen.

Bomen
Buurtbewoners waren maandag boos over het feit dat er bomen gekapt werden die volgens hen behouden zouden blijven. “De buurt is woedend. Ons is beloofd dat de bomen die ze nu omhalen, zouden blijven staan. Ze worden gewoon weggehaald,” weet één van de omwonenden van de oude school. De afdeling buitenruimte van de gemeente is inmiddels in gesprek met de buurtbewoners om te kijken of en zo ja, wat er mis gaat.

Zes weken
De sloop, die wordt uitgevoerd door Hak B.V. uit Alblasserdam, neemt naar verwachting zo’n zes weken in beslag. De gymzaal blijft nog enkele maanden in gebruik, maar wordt na juli 2012 ook gesloopt. Door sloop van de LTS komt er ruimte vrij waar Herkon B.V. medio dit jaar zal starten met de bouw van de eerste 19 woningen van het project  Hof en Singel.

De wethouders Sjoerd J. Veerman en Peter Verheij waren aanwezig bij het startsein voor de sloop.