ALBLASSERDAM – De VVD heeft vragen gesteld aan wethouder Peter Verheij over de betonnen blokken die onlangs op de West-Kinderdijk in Alblasserdam zijn geplaatst. De blokken dienen als tijdelijke scheidslijn tussen het fietspad en de rijbaan. Hierdoor is de weg volgens Ruben van der Lecq significant smaller geworden: “Dit leidt tot gevaarlijke situaties. De bewoners zijn hierover niet geïnformeerd en parkeren hun auto uit voorzorg deels op de stoep,” aldus de VVD’er.

Van der Lecq wil onder meer weten waarom er voor brede blokken is gekozen, wat dit betekent voor de verkeersveiligheid, wat de alternatieven waren en hoe voorlopig de oplossing is.

‘Niet ideaal’
Verheij zal binnenkort de vragen beantwoorden. Wel liet de verkeerswethouder deze week, in een gesprek na een vergadering, weten dat de blokken in ieder geval blijven staan totdat er nieuwe ontwikkelingen zijn op het terrein van Mercon Kloos. “Ik weet dat het niet ideaal is, maar het gaat om een tijdelijk fietspad. Zolang er geen schot in de zaak Mercon Kloos zit, is dit het tracé,” aldus Verheij. Wanneer er nieuwe plannen zijn en de loods van Mercon dus naar alle waarschijnlijkheid tegen de vlakte gaat, zal het fietspad een aantal meter opschuiven.

Aanrader
Overigens raadt de wethouder alle fietsende weggebruikers nu al aan gebruik te maken van het nieuwe fietspad langs de dijk. “Er rijden nog vaak genoeg mensen op de autorijbaan. Dat is niet verboden, maar wel minder veilig. Het is even wennen, maar ik kan alle fietsers aanraden om gebruik te maken van het nieuwe fietspad.”