ALBLASSERDAM – Een 20-jarige automobiliste is donderdagavond 22 maart met haar vaders auto in de vangrail terecht gekomen. Het ongeval gebeurde rond 19.20 uur op de A15 tussen Alblasserdam en Papendrecht. Volgens de bestuurster van de wagen werd zij afgesneden door een personenauto die ook nog eens op de rem ging staan. Om niet op die auto te botsen remde de Alblasserdamse en probeerde uit te wijken. Zij raakte echter in een slip en kwam tegen de vangrail terecht. De ‘remmer’ reed door. Andere weggebruikers wisten de wagen, die met de neus tegen het verkeer in stond, mis te houden en niet veel later werd de snelweg tijdelijk afgesloten. Een berger heeft het voertuig. opgehaald. De bestuurster hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Volgens de Alblasserdamse ging het om een bewuste actie van de ‘remmer’. “Die Citroen (waarschijnlijk DS3 met man achter het stuur en vrouw ernaast; leeftijd: 50 gok ik) zat al vanaf de Edisonweg achter me. Op de snelweg begon hij te plakken toen ik op de linkerbaan zat. Ik was namelijk iemand aan het inhalen; waarna ik terug naar de middelste baan ging. Toen vond de Citroenrijder het nodig om mij af te snijden en vol op zijn remmen te gaan. Ik wist dat ik kon uitwijken naar links en probeerde dat dan ook, maar op dat moment vond hij het nodig nog harder te remmen waardoor ik het niet meer aangestuurd/ aangeremd kreeg. Ik raakte in een slip en kwam uiteindelijk tot stilstand door de vangrail.”