BLESKENSGRAAF – De politie heeft een zoektocht gehouden om de bestuurder van een verongelukte auto op te sporen. Hierbij werd ook een politiehelikopter ingezet. Het ongeval gebeurde in de nacht van dinsdag op woensdag 21 maart op de Geerweg en werd bij de politie gemeld toen de boordcomputer van de auto een aanrijding registreerde en de alarmcentrale hierover berichtte. Ook belde een getuige 112 toen hij een harde klap hoorde. Aanvankelijk werd gemeld dat de auto te water was geraakt, waardoor de brandweer ook een duikteam naar het ongeval stuurde.

Ter plaatse bleek dat de auto tegen een boom in de berm tot stilstand was gekomen. Een bestuurder werd echter niet gevonden. Daarop onderzocht het duikteam de naastgelegen sloot. In de sloot en in de directe omgeving van de auto werden geen inzittenden van de auto gevonden. De politie besloot een helikopter in te zetten, om vanuit de lucht op zoek te gaan. Het vermoeden bestond dat de bestuurder, mogelijk versuft van het ongeluk, was weggelopen. Dit bleek inderdaad te kloppen. Enkele uren later kwam de bestuurder, een 50-jarige man, bij zijn woning in Bleskensgraaf aan. Politieagenten waren op dat moment in de woning in gesprek met familie van de man. Hij verklaarde de agenten dat hij tijdens het rijden onwel was geworden en dat hij zich niets meer kon herinneren. Bij het ongeval liep de 50-jarige bestuurder letsel aan een schouder en zijn ribben op. Hij is na het ongeval door de weilanden gaan lopen, op zoek naar hulp. Tijdens zijn wandeltocht viel hij in slaap bij een verlaten boeren schuur. Het geluid van de politiehelikopter wekte hem, waarna hij verder liep. Door richting de kerktoren van Bleskensgraaf te lopen vond hij zijn weg naar huis terug. De agenten waarschuwden een ambulance, die de 50-jarige man voor controle meenam naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s: Peter Stam.