ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse korfbalvereniging CKC Kinderdijk en gymnastiekvereniging KDO hebben afgelopen vrijdag een principeaanvraag ingediend bij de gemeente voor de bouw van een nieuwe sporthal op het korfbalveld in Alblasserdam. Dat meldde wethouder Sjoerd J. Veerman dinsdagavond 20 maar tijdens de commissievergadering op het gemeentehuis. “CKC en KDO bundelen de krachten en zien dus af van de plannen om ieder voor zich iets te bouwen,” aldus de wethouder.

Volgens Veerman wordt er op zeer korte termijn een juridische toets gedaan, omdat het volgens hem belangrijk is dat de nieuwe hal snel gebouwd wordt. “De hal heeft een bouwtijd van een jaar. Het is zaak dat er zo snel mogelijk wordt begonnen. De zaken worden dus met spoed behandeld.”

Eerder dit jaar bleek dat de plannen van CKC om zelf een hal te bouwen, financieel niet haalbaar is. CKC Kinderdijk verwacht voor de zomer duidelijkheid te hebben over de bouw van een sporthal. Deze maand worden omwonenden van het terrein uitgenodigd door de korfbalclub om over de plannen te praten.

Deel dit bericht via...