ALBLASSERDAM – De brandweer heeft woensdagavond 21 maart een mobiele telefoon uit een ondergrondse container in de Patrijsstraat in Alblasserdam gehaald. Een buurtbewoner gooide even na 20.00 uur een vuilniszak in de container. Per ongeluk ging zijn smartphone er achteraan. “Gewoon stom van me natuurlijk,” concludeerde de man achteraf. Nadat de man contact had opgenomen met de meldkamer, werd besloten om de Alblasserdamse brandweer er op af te sturen. Het korps was namelijk al buiten de deur voor een automatische brandmelding in appartementencomplex De Hellingen aan de Kraanbaan.

Volgens deze melding zou er iets mis zijn in de kelder van het complex, daar werd echter geen brand aangetroffen en werd geconcludeerd dat het ging om een loze melding. Na het resetten van de melder kon de brandweer door naar de ondergrondse container in de Patrijsstraat. Nadat de container was geopend, was de klus snel geklaard en konden de brandweerlieden een Alblasserdammer blij maken met zijn verloren eigendom. Normaal gesproken rijdt de brandweer niet voor dergelijke dienstverlening aan burgers, maar omdat het team toch al op pad was, werd de melding even meegepakt. De bewoner heeft daarmee dus geluk gehad.

 

 

De brandweerlieden waren al op pad voor een brandmelding bij de Hellingen.

Het bleek te gaan om een loos alarm.