ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam viert woensdag 28 maart de jaarlijkse Boomfeestdag. Dit jaar is het thema “Bomen (be)leven”. Leerlingen van groep 8 van de Ds. Joannes Beukelmanschool zullen samen met wethouders Cardon (buitenruimte) en Veerman (ruimtelijke ordening / project De Waterhoven) bomen planten in het parkje aan De Alblas in de nieuwbouwwijk De Waterhoven, naast de Oude Torenbrug. Belangstellenden zijn van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

De Boomfeestdag is een landelijk initiatief dat is bedoeld om kinderen het belang van bomen in de natuur te tonen. Jaarlijks planten ruim 100.000 kinderen op Boomfeestdag bomen langs straten en pleinen, in parken en bossen, verspreid over het hele land.

 De Waterhoven
Met het planten van bomen is de aanleg van het parkje in De Waterhoven nagenoeg gereed. In het westelijke deel van het project De Waterhoven zijn alle woningen inmiddels opgeleverd en bewoond; in het oostelijk deel vinden momenteel bouwwerkzaamheden plaats en zijn reeds meerdere woningen verkocht. Kinderen van deze bewoners en kopers zijn per brief uitgenodigd om mee te helpen bij het planten van de bomen.

Programma
Het programma voor de Boomfeestdag in Alblasserdam ziet er als volgt uit:

 

9.20 uur De kinderen van de Ds. Joannes Beukelmanschool starten met een speurtocht in het Lammetjeswiel (entree aan De Savornin Lohmanweg). De speurtocht heeft als doel de kinderen op een leuke en leerzame manier kennis te laten maken met het herkennen van bomen en struiken.
10.30 uur Vertrek naar de plantlocatie in De Waterhoven.
10.45 uur Korte toespraak door wethouder Veerman en planten eerste boom door een aantal kinderen met wethouders Cardon en Veerman.
11.00 uur Onder begeleiding van de buitendienst planten alle kinderen de overige bomen.
11.40 uur Prijsuitreiking aan de winnaars van de speurtocht en afsluiting.

Zowel de locatie van de speurtocht als de plantlocatie zijn te herkennen aan vlaggen.