ALBLASSERDAM – De politie heeft dinsdagochtend 20 maart een spectaculaire show met politiehonden op het schoolplein van basisschool ‘t Nokkenwiel in Alblasserdam gegeven. Aanleiding hiervoor was de spreekbeurt van Max Lemkes uit groep 6. “Mijn vriend zijn vader zit bij de hondenbrigade. Hij wilde mij wel helpen bij mijn spreekbeurt,” vertelt Max, die dinsdag zijn elfde verjaardag vierde.

Tijdens de show op het schoolplein langs het Boerenpad, keken de kinderen hun ogen uit. Vooral de arrestatie van de boef maakte veel indruk. De spanning liep nog verder op toen bleek dat juf Sabina van groep 6 het aandurfde om voor boef te spelen. Gelukkig voor haar, had ze een stevige koker om haar arm, zodat zij geen verwondingen opliep. Aan het einde van de show mochten de kids bepalen welke docent er nog meer ‘voor de honden gegooid’ moest worden. Juf Sanne was de ‘gelukkige’ en niet veel later hing een grote herdershond aan haar arm. Ook zij bracht het er, dankzij de koker, goed van af.

Max kreeg voor zijn spreekbeurt het hoogsthaalbare cijfer; een negen.

Juf Sabina had het niet makkelijk...

 

Juf Sanne wordt door de kinderen naar voren geschoven als nieuwe boef.