ALBLASSERDAM – Honderden kinderen en ouders van de openbare basisscholen Het Palet en ’t Nokkenwiel hebben maandag 19 maart meegelopen in een optocht door Alblasserdam. De bijna 700 deelnemers verzamelden zich na een flinke wandeling op het Raadhuisplein, waar aan wethouder Peter Verheij (scholen) een fotocollage werd overhandigd. De manifestatie was een onderdeel van de activiteiten die deze week tijdens  ‘De week van het openbaar onderwijs’, worden gehouden.

Rond 13.00 uur vertrokken de kinderen vanaf de school aan het Boerenpad via de Blokweerweg en de Van Eesterensingel naar Het Palet. Daar sloot een nieuwe groep kinderen zich aan, waarna de tocht voorgezet werd naar het Raadhuisplein. Bij het gemeentehuis aangekomen werd een dans opgevoerd op het nummer Danza Kuduro, waarna een fotocollage aan de wethouder werd overhandigd. Ter afsluiting werd dezelfde dans nogmaals gedaan.

Tijdens de week van het openbaar onderwijs wordt stilgestaan bij het feit dat openbaar onderwijs voor iedereen toegankelijk is en daarom een plaats is om vanuit verschillende overtuigingen en levensbeschouwingen met elkaar te leren praten en het onderling begrip te vergroten: mét de ander leren en ván de ander leren. Het thema is “Ik ben welkom”.