ALBLASSERDAM – Wim van Krimpen attendeerde zondagochtend 18 maart via een foto op twitter het gemeentebestuur van Alblasserdam er op, dat op een bankje in het bos achter het IJsclubgebouw een schokkende tekst was geplaatst. Op het bankje stond gespoten dat homo’s een zieke geest hebben en dat God een zoon heeft die geneest. Op facebook, hyves en twitter werd geschokt gereageerd. “Zieke tekst op andermans eigendom,” stelde Jolanda Verboom. Dominee Hans van Walsum van de Ontmoetingskerk stuurde: “Walgelijk! Zo ken ik Hem niet…”

Jan Wijninga en Kees Stam gingen na de tweet hierover op het bankje af om dit te reinigen. Want, zo stelde Kees via twitter: “In plaats van over dat bankje te praten, kunnen we beter even een kwastje verf er overheen smeren.”. Niet veel later ging Wijninga op het bankje af en haalde de tekst er met schuurpapier en een fles terpentine af. Kees hielp Jan met het opruimen van het afval rondom het bankje.

Eerder dit jaar waren ook al diverse bankjes bij het Alblasserbos bij Papendrecht beklad met dezelfde tekst. Aan de evenwichtige letters te zien, zijn de teksten aangebracht met een speciale, herbruikbare mal. Wie er achter de actie zit, is nog niet bekend. Op de tekst wordt in zowel christelijke als niet-christelijke kringen over het algemeen afkeurend gereageerd.