ALBLASSERDAM – Een aantal bewoners uit de Kerkstraat in Alblasserdam is de overlast bij de speeltuin in hun straat zat. Het komt heel regelmatig voor dat de speeltuin vol met glas, blikjes, condooms, verpakkingen van drugs en andere rotzooi ligt. Ook wordt er soms tot laat in de avond herrie gemaakt en worden er spullen vernield.

“Eigenlijk ben ik ten einde raad. Het is al jaren een overlastgevende hangplek voor jongeren. Er moet wat aan gedaan worden, maar wat? We bellen wel eens de politie als het te gek wordt, maar dat heeft niet altijd evenveel zin. De groep verandert namelijk in de loop van tijd van samenstelling en de overlast is nog niet minder,” vertelt één van de buurtbewoners, die niet bij naam genoemd wil worden, uit angst voor ‘wraak’.

Grote mond
Een andere buurtgenoot klaagt: “Ik ben er ooit op afgestapt en heb er wat van gezegd. Ik wilde uitleggen dat de speeltuin bedoeld is voor kinderen en dat er geen glas hoort te liggen, maar voordat ik het verhaal had verteld werd ik al hard uitgelachen en gaven ze een grote mond.”

Meedenken
Een pasklare oplossing heeft de buurt nog niet voor het probleem. “Maar misschien willen Alblasserdammers via deze site met ons meedenken, om zo het probleem toch te kunnen aanpakken. Want we willen graag dat er eindelijk een eind aan komt. We horen graag hoe andere Alblasserdammers dit zouden aanpakken,” besluit een omwonende.

 

Van de bankjes in de speeltuin is weinig over.