ALBLASSERDAM – Twee dagen lang hebben tientallen en misschien wel honderden vrijwilligers zich in Alblasserdam voor de gemeenschap ingezet. Zo werd het park en het buitengebied ontdaan van afval, kregen ouderen les in het omgaan met sociale netwerksites en kreeg de speeltuin in Kinderdijk een stevige opknapbeurt. Verder konden kinderen van basisschool De Boeg ‘daten’ met wethouder Cardon, politieagenten, een schipper, een brandweerman, een kok, een kraamverzorgster en een peuterspeelzaalleidster. En werden er in de binnentuin van de Alblashof samen met wethouder Verheij pannenkoeken gegeten.

Tot slot werden de cliënten van de Voedselbank Alblasserdam in MFC Maasplein eens flink in de watten gelegd. De acties stonden in het teken van NL Doet 2012. Dit is een grote landelijke actie, waarbij mensen gestimuleerd worden de handen uit de mouwen te steken.

 

Bij de speeltuin in de wijk Kinderdijk in Alblasserdam, werd dit huisje voor de kinderen in elkaar gezet.

 

Deze dames gaven in dezelfde speeltuin het toegangshek een 'likje'.

 

Kapper Willem uit Alblasserdam en zijn team verzorgden in MFC Maasplein de kapsels van klanten van de voedselbank.

 

Het kappersteam kreeg uit handen van wethouder Sjoerd Veerman een oorkonde.

De klanten van de voedselbank werden zaterdag in de watten gelegd door allerlei vrijwilligers.

Ook voor de voeten en nagels werd in het MFC Maasplein goed gezorgd.

Deze kinderen waren dolblij met hun nieuwe kapsel.

In de Alblashof gaf Alex van Turenhout de ouderen les in het omgaan met Facebook en Twitter. Echt druk was het niet...

 

Bij de kinderboerderij aan de Plantageweg werd een hok getimmerd, zodat pasgeboren dieren beter beschermd zijn tegen de kou.

 

Wethouder Cardon trapte de NL Doet actie af met het speeddaten op de Boeg in Alblasserdam. Ook politieagenten, een schipper, een kok, een brandweerman en meer waren daarbij aanwezig. Foto: Bert Bons.

Met man en macht werd het terrein rondom molen De Regt in Nieuw-Lekkerland aangepakt. Foto: Ezra Rehorst.

Foto: Ezra Rehorst.

 

Foto: Ezra Rehorst.

 

“De bewoners van het verpleeghuis de Alblashof werden op NL-Doet dag verwend. Ze konden pannenkoeken eten met hun familie in de binnentuin. Hier stond ook een draaiorgeltje te spelen wat zorgde voor een gezellige ouderwetse sfeer er werden heel wat pannenkoeken gebakken door de vrijwilligers. Niet alleen naturel maar ook met spek en kaas, ham, kaas. Een gezellige geslaagde dag.” Foto en tekst: Janet en Henny activiteitenbegeleidsters.

Bij de kinderboerderij in Alblasserdam werd een bouwwerk in elkaar gezet om de dieren beschut te laten zitten tegen kou, regen, weer en wind. Foto: Mariska Koolmees