ALBLASSERDAM – De Stichting Reanimatie Alblasserwaard, afdeling Alblasserdam verzorgt op donderdagavond 5 april vanaf 19.30 uur een hartreanimatiecursus voor beginners in de Alblashof. De cursisten zullen leren hoe zij moeten reanimeren, maar ook hoe zij om moeten gaan met een AED. Eerst wordt de theorie behandeld, daarna wordt er geoefend met een pop. De kosten bedragen 25 euro (inclusief cursusmateriaal). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het telefoonnummer 078-6916869. Via dat nummer is ook meer informatie te verkrijgen.

Elke week krijgen 300 mensen in Nederland een hartstilstand. Wanneer er direct gereanimeerd wordt en gebruik gemaakt wordt van de Automatische Externe Defibrillator heeft het slachtoffer de grootste overlevingskans. Het volgen van een cursus kan dus levens redden.