NIEUW  LEKKERLAND – Het Christelijk Gemengd Drechtstedenkoor Praise Him geeft op zaterdag 24 maart een gevarieerd concert in de Dorpskerk aan de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Een muzikale avond met verrassingen. Dat komt mede door de medewerking van hoboïste Diana Abspoel en de organist Ronald IJmker, als toonkunstenaar ondermeer verbonden aan de Hervormde Kerken in Coevorden.

Diana Abspel heeft als soliste een gevarieerde loopbaan achter de rug. Na haar studie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en het behalen van haar bevoegdheid tot docerend musicus, maakte ze deel uit van verschillende ensembles. Ook is ze als vaste hoboïste verbonden aan het Dordts Kamerorkest en werkte ze mee aan talloze televisieuitzendingen van de Evangelische Omroep.

De organist Ronald IJmker is in het westen van Nederland vrij onbekend. Toch heeft hij een prachtige staat van dienst. Hij maakte veel buitenlandse studiereizen. Gaf in de Grote Kerk van Zwolle ondermeer zijn visitekaartje af met een recital waarin hij de werken speelde van Sweelinck, Bach, Pierné en Toebosch. Maar hij maakte ook naam als  organist die op voortreffelijke wijze talloze koren begeleidde.

Daarom kijkt dirigent Jan Quintus Zwart naar dit prachtige concert in Nieuw Lekkerland  uit. “We hebben als koor prachtige repetitieavonden achter de rug en onze solisten staan op scherp. Vandaar ook ons thema “Alles wat adem heeft love de Here”. En iedereen is om 20.00 uur – gratis – welkom”.