ALBLASSERDAM – Kinderen uit groep 8 van basisschool De Loopplank uit Alblasserdam hebben deze week heel even ervaren hoe het is om niet te kunnen zien en niet zelfstandig te kunnen lopen. De school deed namelijk mee met het GIPS. Dit staat voor “Gehandicapten Informatie Project Scholen”. Hierbij leerden de kinderen geblinddoekt te lopen, kregen zij les in brailleschrift en konden zij leren om in een rolstoel te rijden. De zo goed als blinde Alblasserdammer Henk Haak was met zijn hond Mac op bezoek om te vertellen over zijn handicap en hoe hij daarmee omgaat.

De "Loopplankers" krijgen uitleg over het brailleschrift.

 

Spelenderwijs, via het beroemde spel 'Ganzenbord', leren de kinderen allerlei wetenswaardigheden over handicaps en hoe daarmee omgegaan moet worden.

 

Henk Haak vertelde de kinderen over zijn handicap.