ALBLASSERDAM – Het Havenbedrijf Rotterdam en exploitant BCTN hebben besloten om het Container Transferium Alblasserdam met een omvang van 6,5 hectare te verkleinen naar een oppervlakte van vier hectare. Ook de lengte van de kade is aangepast; van de oorspronkelijke lengte van 367 meter naar een lengte van 255 meter. Dit nieuwe ontwerp sluit beter aan bij de maximale overslag van 200.000 TEU zoals vastgelegd in het bestemmingsplan. Deze week tekenden het havenbedrijf de exploitant een nieuwe overeenkomst.

De partijen zijn inmiddels bezig met de voorbereiding van de bouw van de kade en terminal langs de rivier bij polder Nieuwland in Alblasserdam. Ze verwachten dat die begin 2014 operationeel zal zijn. BCTN is marktleider op het gebied van Nederlandse inland terminals met eigen binnenvaartterminals in Den Bosch, Nijmegen en Wansum en een gezamenlijke terminal in Hengelo.

Omliggende terreinen
Het Havenbedrijf zal actief de markt benaderen om de omliggende terreinen in gebruik te nemen. Het gaat om circa 7 hectare terrein. Hiervoor zal het samen met DB Holding (circa 4 hectare terrein) optrekken.

Deel dit bericht via...