ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam is op zoek naar mensen die vrijwillig de ophaalbrug bij Haven Zuid willen bedienen. De oeververbinding moet namelijk van tijd tot tijd open en dicht gedaan worden voor gasten. Van de aangemelde vrijwilligers wordt een enthousiaste groep gemaakt, die volgens een rooster zal werken. Voor de werkzaamheden is een kleine vrijwilligersvergoeding beschikbaar.

De brug bij Haven Zuid kent een rijke geschiedenis en is na een grondige renovatie sinds vorig jaar weer in gebruik. Op 1 april start het toeristenseizoen 2012 en zullen vooral recreanten en toeristen langskomen. Deze zijn veelal te voet, per fiets of per boot op doorreis naar het molengebied van Kinderdijk. De brug is daarbij een belangrijke schakel. De beheerder van de gemeente coördineert in samenwerking met Ilse van der Plas van Tourist Info Alblasserdam het vrijwilligersteam. De brug wordt zeven dagen per week bediend. De bedieningstijden zijn in overleg met de vrijwilligers.

Geïnteresseerden die achttien jaar ouder zijn, kunnen voor 23 maart 2012 een bericht met  contactgegevens en motivatie naar ima.riksman@alblasserdam.nl sturen.