ALBLASSERDAM – Op woensdagavond 21 maart verzorgt de Historische Vereniging West-Alblasserwaard in de grote zaal van de Havenkerk aan de Ieplaan 9 in Alblasserdam een lezing over de Nieuw-Lekkerlandse Korenmolen De Regt. De lezing begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Gerrit Janse, nazaat van een korenmolenaarsfamilie die in de molen aan de Lekdijk 416 heeft gewoond, vertelt over de geschiedenis van de bestaande stenen korenmolen en zijn voorganger de standerdmolen met zijn opeenvolgende korenmolenaars vanaf eind 1600 tot1991.

Ramond Dölle, secretaris van de stichting ‘Korenmolen De Regt’ en bewoner van de molenaarswoning naast de molen vertelt over de stichting, de tot nu toe uitgevoerde restauratie en de restauratiewerkzaamheden die nog moeten worden uitgevoerd.