ALBLASSERDAM – Het gaat goed met het gezin dat eerder dit jaar werd getroffen door een flinke woningbrand in de Lekstraat in Alblasserdam. Dat laat de moeder van het gezin weten. “Ik wil even via deze weg laten weten dat alles goed gaat en dat wij de mensen heel erg dankbaar zijn voor hun steun aan ons en de kinderen. Ontelbaar veel dank,” schrijft Coby van de Hoef, moeder van het gezin met vier kinderen. Ook met de vader, die na de brand opgenomen moest worden  in het ziekenhuis voor rookinhalatie, maakt het naar omstandigheden goed. Hij is inmiddels weer thuis en moet nog even rustig aan doen.

De eerste verdieping brandde maandag 16 januari volledig af. Ook de rest van het huis liep forse roet en waterschade op. De politie vermoedt dat de brand is begonnen bij een stopcontact op de kinderkamer.

Het gezin kreeg vanuit Alblasserdam en omgeving veel steun, na een oproep op deze site, waarin de moeder vroeg of mensen nog wat kleding beschikbaar hadden. Door de brand was er namelijk weinig over. Honderden mensen boden die steun en ook de (redelijk) bekende Nederlander Tanja Jess zorgde voor nieuwe spullen voor het gezin. Zij las namelijk ook het bericht en vond dat er actie ondernomen moest worden. Inmiddels heeft het gezin, met hulp van Woonkracht10, een woning in Papendrecht gevonden.