ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse fractie van de D66 heeft de gemeente schriftelijke vragen gesteld over de stand van zaken met betrekking tot sportaccommodaties in Alblasserdam. In het Damdorp dreigt namelijk een tekort aan sportvoorzieningen te ontstaan. Als de sportzaal in het oude Willem de Zwijger/LTS-gebouw plaats maakt voor woningbouw komen verenigingen in deze gemeente 940 uur per jaar tekort, zo schreef het college van burgemeester en wethouders destijds.

Een nieuwe sporthal voor CKC en/of KDO zou hier een oplossing voor zijn, maar vorige week kwam in het nieuws dat het initiatief van CKC op korte termijn nog niet van de grond komt.

Tekort
De D66 vraagt het college om meer inzicht te geven in de gemeentelijke plannen en wil weten op welke termijn er meer sportaccommodaties verwacht kunnen worden. “Onze fractie stelt deze vragen, omdat wij hier sinds voor de zomer niet over zijn geïnformeerd en D66 vraagt zich af of verenigingen en scholen straks niet kampen met een tekort aan sportruimte”, aldus raadslid Michael van der Plaat.

Kwalijke zaak
“Op dit moment is de vraag naar geschikte sportruimte al hoger dan het aanbod, maar nieuwe plannen lijken moeizaam van de grond te komen. Dat is een kwalijke zaak, omdat wij vinden dat de zorg voor voldoende voorzieningen een kerntaak is van de gemeente, al moeten maatschappelijke partners zoals verenigingen hierbij natuurlijk wel een grote rol spelen,” vervolgt Van der Plaat.

Wethouder Sjoerd Veerman liet donderdag 8 maart weten de raad binnenkort te informeren over de stand van zaken en de plannen.

Deel dit bericht via...