ALBLASSERDAM – De wandelgroep van Paul Helvensteijn uit Alblasserdam bestaat één jaar en gaat verder onder de naam “De Doorlopers”. De afgelopen maanden bleek dat de formule van sportief wandelen een groot succes was. De groep telt  nu 24 leden die  zowel op de maandagmiddag, woensdagavond en vrijdagochtend  een uur in beweging zijn. In dat uur wordt niet alleen gewandeld, maar ook de houding, techniek en souplesse krijgen de aandacht.

Een belangrijk  item bij “De Doorlopers” is de  snelheid. Normaal wandelt  men ongeveer  tussen de vijf en zes kilometer per uur. Bij de club wordt met veel interval de snelheid opgevoerd naar zeven kilometer per uur of sneller. Het wandelen is volgens Paul Helvensteijn goed voor de gezondheid. “Daarnaast is het wandelen zeer goed voor mensen die herstellend zijn van een ziekte of operatie. Het is toch gebleken dat beweging herstel bevorderd,” vertelt Helvensteijn.

Training
Trainingen vinden plaats op het korfbalveld van CKC Kinderdijk in Alblasserdam, maar ook in in Ridderkerk en in het Alblasserbos van zowel Alblasserdam als Papendrecht. Ook wordt jaarlijks een dagje uit georganiseerd. Dit jaar gaat de groep naar de  Chaamse bossen in Brabant.

Informatie
Mensen die geïnteresseerd zijn in de club, kunnen informatie inwinnen bij  Paul Helvensteijn, Tel 078- 6917171 of via e-mail pahel@planet.nl. Ook kunt  langskomen op maandag vanaf 13.30 uur, woensdag vanaf 19.30 uur en vrijdag vanaf 10.00 uur. Plaats van handeling:  Korfbalveld van de Korfbalvereniging CKC aan de Groen van Prinstererstraat.