ALBLASSERDAM – Een 12-jarige Alblasserdammer is woensdagochtend 7 maart tijdens het spelen op het schoolplein met zijn hoofd tegen een muur terecht gekomen. De jongen klaagde over hoofdpijn en mocht van zijn docent naar huis. Thuis, in de Roemer Visscherstraat verslechterde de situatie. Het kind zakte weg en reageerde niet meer. Zijn ouders belden het alarmnummer, waarop rond 11.35 uur een ambulance, een traumahelikopter en enkele politievoertuigen werden gealarmeerd.

Nadat de jonge Damdorper door het Mobiel Medisch Team en het ambulancepersoneel was gestabiliseerd, werd hij meegenomen naar het ziekenhuis. Daar is een scan gemaakt van zijn hoofd, maar artsen konden geen beschadigingen ontdekken. Het lijkt er op dat de situatie meevalt. De scholier moet in ieder geval één nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. Als alles verder goed gaat, mag de jongen donderdag weer naar huis. Tekst: Peter Stam. Foto’s Michael den Burger en Silas Fredriks.