ALBLASSERDAM – In de afgelopen week, van vrijdag 24 februari tot en met 2 maart, heeft de politie ruim twintig aangiftes van auto-inbraken binnengekregen uit Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht. Uit de auto’s werd vooral navigatieapparatuur gestolen. De politie verwacht dat het werkelijke aantal inbraken hoger ligt, maar dat niet iedereen aangifte hiervan doet.

Afgelopen zaterdagochtend 4 maart hebben politieagenten langs autosnelweg A15 drie mannen aangehouden die worden verdacht van twee auto-inbraken in Alblasserdam. Of het drietal, een 20-jarige man uit Vleuten, een 22-jarige man uit Utrecht en een 18-jarige man uit Rhenen, ook verantwoordelijk zijn voor andere diefstallen in de regio is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak. De drie verdachten zitten nog vast.

Bel 112
De politie blijft alert op autokrakers, maar is ook afhankelijk van meldingen van getuigen. Ziet u iets verdachts? Bel dan direct de politie via 112.

Tips
Om de kans op een inbraak in uw auto zo veel mogelijk te verkleinen, raadt de politie aan om uw auto op een goed verlichte plaats te parkeren en waardevolle spullen uit uw auto mee te nemen. Laat geen spullen zichtbaar achter, zoals boodschappen of kleding. Mocht u dan toch slachtoffer zijn van een auto-inbraak, doe dan altijd aangifte.