ALBLASSERDAM – De burgemeester van Alblasserdam heeft donderdagochtend 1 maart een bezoek gebracht aan buurtkamer ’t Hoochhuis. Hij deed dit uit betrokkenheid, maar ook om twee dames van de Italiaanse Vereniging Leonardo da Vinci een boeket bloemen te overhandigen. Deze vereniging houdt namelijk op te bestaan en Bert Blase wilde dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. “Ik wil jullie graag complimenteren met het werk dat jullie zo lang en zo goed hebben gedaan,” aldus Blase.

Het spreekwoord ‘er gaan veel makke schapen in een hok’ was donderdag wel erg letterlijk van toepassing. De buurtkamer op de achtste verdieping  van de flat aan de Pieter de Hoochplaats zat namelijk bomvol met ouderen. In elke kamer van het huis waren activiteiten te doen. Zo kon er gesjoeld worden, werd er een computercursus gegeven en werd er in de grootste kamer gebiljart. Burgemeester Blase deed met diverse activiteiten mee en werd uitgeroepen tot ‘winnaar van de dag’.

Woonkracht10
Wekelijks komen 110 mensen naar het gezelschapshuis. De kamer bestaat sinds 2009 en werd beschikbaar gesteld door Woningcorporatie Woonkracht10. Mensen kunnen er dagelijks terecht om spelletjes te doen, een praatje te maken of een kop koffie te drinken. Verder kunnen mensen tussen 11.00 en 12.00 uur met laagdrempelige problemen terecht bij Rivas-medewerkster Iris van Noort.

Gift
Onlangs ontving ’t Hoochhuis een gift van 5.000 euro van jachtenbouwer Oceanco. “Daar hebben we onder meer twee laptops voor aangeschaft om computerles te geven,” vertelt voorzitter Jan Verboom. “Eigenlijk hebben we die gift aan onze burgemeester te danken. Hij had namelijk bij Oceanco aangeraden de gift aan ons te geven. Wij zijn hem hiervoor zeer dankbaar.”

De buurtkamer won vorig jaar een landelijke prijs met de leefbaarheidswedstrijd ‘Kern met Pit’

Iris van Noort (Rivas) komt graag in de buurtkamer. "Hier hoor je wat er speelt en waar mensen mee zitten," aldus Van Noort.

 

Achter de nieuwe laptop leren ouderen omgaan met programma's en met een computer op zich.

Deel dit bericht via...