Zagen doet Cardon wel vaker. Zoals afgelopen winter in de griend langs de Blokweerweg…

ALBLASSERDAM – Wethouder Ad Cardon (69) zaagt woensdag 7 maart de eerste van de twintig perenbomen in de Zeelt in Alblasserdam om. De boompjes verdwijnen uit het straatbeeld, omdat de vruchten te veel overlast geven. Buurtbewoners klagen al jaren over een vieze, gladde straat en over stankoverlast. Daarnaast zouden de peertjes wel eens op hoofden van mensen vallen.

Twintig jaar geleden werd in Alblasserdam een wijk voltooid. Het groenplan voorzag in het beplanten van de wijk met perenbomen: mooie bomen die niet al te groot worden. Om overlast te voorkomen is toen gekozen voor een niet-vruchtdragende soort. In de loop van de tijd zijn sommige bomen toch vrucht gaan dragen. Die bomen worden binnenkort vervangen door andere bomen.

Overleg
Hoewel een boom vol peren een leuk gezicht is, zorgen de rijpe vruchten voor veel overlast, wanneer ze op straat vallen. Tijdens de laatste wijkschouw is afgesproken de problematiek aan te pakken. Daarop is besloten twintig bomen – op de meest overlastgevende plaatsen in de wijk – te rooien en in overleg te vervangen door een ander soort boom.

Eerste boom omver
Op woensdag 7 maart om 13.00 uur zaagt wethouder buitenruimte, A. Cardon, eigenhandig de eerste boom om. Een symbolische handeling waarmee de gemeente gehoor geeft aan de wensen van bewoners die tijdens de wijkschouw naar voren zijn gekomen. De handeling vindt plaats aan de Zeelt, nabij openbare basisschool school ’t Nokkenwiel.

Medio maart wordt een bewonersavond gehouden waar bewoners samen met de gemeente praten over de uitvoering van de acties uit de wijkschouw, zoals de aan te leggen parkeerplaatsen in de wijk. Tijdens die avond zijn zij ook in de gelegenheid om aan te geven welk soort boom er voor de perenboom terugkomt.