NIEUW-LEKKERLAND – Oekraïense kinderen en leerkrachten komen vanaf dinsdag 6 maart voor acht weken naar Nieuw-Lekkerland. De kinderen in de leeftijd van acht tot twaalf jaar worden ondergebracht in gastgezinnen. De groep wordt door de organiserende stichting CCR en door burgemeester Rinus Houtman verwelkomd. Net als de Nederlandse kinderen, gaan ze ook naar school. Daarnaast worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals een dagje Blijdorp.

Ook het christelijke karakter komt aan bod. Zo wordt iedere week een kerkdienst vertaald. “Ons doel van zo’n overkomst is, de kinderen, naast goede leefomstandigheden, ook een stukje ‘bagage’ mee te geven. Zowel lichamelijk als geestelijk,” vertelt Arjan den Ouden namens Stichting CCR. Hij vervolgt: “De hulp die de stichting geeft , wordt als zeer positief ervaren.”

Via de website van de stichting kunnen mensen tijdens het verblijf van de kinderen op de hoogte blijven.