ALBLASSERDAM – Een 16-jarige brommerrijder uit Nieuw-Lekkerland is woensdagmiddag 29 februari op een personenauto gebotst. Het ongeval gebeurde rond 15.30 uur op het kruispunt Kelvinring en Edisonweg in Alblasserdam. De automobilist zag de jongen, die vanaf Papendrecht over het (brom) fietspad reed, over het hoofd. “Ik stopte voor de eerste brommer, maar heb de tweede niet gezien. Ik trok net op en opeens zat hij tegen de auto,” verklaarde de man. Een ambulance kwam ter plaatse om naar de verwondingen van de jongen te kijken.

Omdat hij ‘slechts’ kneuzingen en zere voet had, hoefde hij niet mee naar het ziekenhuis. De verkeersongevallen analyse van de politie is ter plaatse geweest om te toedracht van het ongeval te onderzoeken. Later vandaag zal ook de brommer getest worden op een rollerbank. De automobilist kwam met de schrik vrij. Wel moest zijn auto worden weg getakeld.

Foto’s: Pieter van den Berg en Peter Stam.