ALBLASSERDAM – Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart wordt er bij de hoofdingang van winkelcentrum het Makado in Alblasserdam geprobeerd 320 kilo kaas aan de man te brengen. De opbrengst gaat via Team 269 uit Zwijndrecht naar de Stichting Roparun, die zich inzet voor mensen met kanker. “Eigenlijk wilden we collecteren in het winkelcentrum, maar toen kwam ik toevallig in gesprek met Sjaak Wols van ’t Kaasmes en hij wilde ons gaan helpen met een beter plan,” vertelt Ellen Stok van Team269.

Scherpe inkoop
“Door privéomstandigheden had ik er al over nagedacht, dus de beslissing was snel genomen,” vertelt Wols van de kaaswinkel. Besloten werd om een verkoping te organiseren. “Ik kan de Beemster kaas, de lekkerste kaas van Nederland, door een deal met de leverancier scherp inkopen. Van elke tien euro die binnenkomt, gaat er vier euro naar de RoPaRun,” aldus de kaasverkoper.

Stroopwafels
De kraam is vrijdag 9 maart vanaf 10.00 tot 18.00 uur te bezoeken en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Naast kazen worden er die dag ook stroopwafels voor hetzelfde doel verkocht.

Opbrengst
Van de opbrengst worden onder meer voorzieningen voor kankerpatiënten aangeschaft, zodat het lijden dragelijker gemaakt kan worden. Daarnaast gaat een deel van het geld naar onderzoeken om de ziekte beter te kunnen bestrijden. Het motto is: “Leven kunnen toevoegen aan dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

RoPaRun
De RoPaRun is een estafetteloop van ongeveer 530 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd.

 

Op de foto staan van links naar rechts: Ans van Baal, Sjaak Wols en Ellen Stok.