PAPENDRECHT – Een hond heeft zaterdagmiddag 25 februari ruim drie uur ‘gevangen’ gezeten op een voor publiek ontoegankelijk eiland langs de Parkweg in Papendrecht. Tot de inval van de avond hield de eigenaresse de hoop dat ‘Lucky’ op eigen kracht weer door het water naar haar toe zou komen. Drie jongens vonden het te gek worden en belden naar de meldkamer. Een dierenambulance en een brandweerwagen kwamen ter plaatse om het dier, dat continu piepte, rilde en blafte te redden.

Door de ladder van de brandweerwagen volledig uit te schuiven, lukte het twee brandweerlieden om de overkant te bereiken. De hond liet zich op het eiland snel vangen en kon daarna aan de eigenaresse worden overhandigd. Personeel van de Dierenambulance Zwijndrecht heeft de viervoeter warm gewreven. Het lijkt er op dat de hond geen schadelijke gevolgen overhoudt aan zijn avontuur. Kijk voor meer foto’s op www.papendrechtsnieuws.nl.

Vindt u dat 112-nieuws uit Papendrecht (2 a 3 berichten per week) een goede aanvulling voor deze site is? Of houdt u het liever bij het oude? Geef rechtsboven op deze pagina uw mening.

Ps. op dit moment is het gebied als volgt: Alblasserdam: al het nieuws. Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas: alleen 112nieuws.